XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Terrasse som er beiset med terrassebeis farger fra fargekart. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.Terrasse som er beiset med terrassebeis farger fra fargekart. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.
Terrasse som er beiset med terrassebeis farger fra fargekart. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.Terrasse som er beiset med terrassebeis farger fra fargekart. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90028 Skyggebrun.

Terrassebeis: Dette er årets farger

Skal du beise terrassen i år? Bli inspirert av årets populære terrassebeis-farger fra blant annet Jotun og Nordsjö sine fargekart.

Nordmenn elsker å pusse opp, og det er ikke bare inne vi vil ha det fint. Vi er blitt minst like opptatt av å ha det fint på terrassen og i hagen.

For å holde terrassen pen er jevnlig vedlikehold viktig. Vedlikeholdet du gjør kan også være med på å fornye uttrykket.

Les også: Dette må du vite om vedlikehold av terrasse og platting.

Det er viktig å beskytte terrassen godt mot sol, vind og nedbør, da vil den også holde seg pen lenger. Behandler du terrassen med terrassebeis eller terrasseolje, har du også mange ulike farger å velge mellom.

Les også: Slik beiser du terrassen

Les også: Slik oljer du terrassen

Terrasse og hjemmelaget hagebord beiset med terrassebeis farger i grå.Terrasse og hjemmelaget hagebord beiset med terrassebeis farger i grå.
Person somer våt og går over terrasse beiset med årets terrassebeis farger. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart.Person somer våt og går over terrasse beiset med årets terrassebeis farger. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart.

Over ser du: Nordsjö Tinova UV Super Terrassebeis på terrasse og hjemmelaget benk. Foto: Gunn K. Monsen/Nordsjö, og Jotun Trebitt terrassebeis 90002 Gråsvart. Foto: Jotun A/S @ jotunlady

Terrassebeis og farger

En sliten terrasse kan få nytt liv med terrassebeis i en fin farge som står til husets fasade. Fargen du velger på terrassegulvet gir også mulighet for å skape en personlig stil i uterommet.


Les også: Dette er årets hagetrender

  • Mørke terrassebeis-farger gir dybde og en ekstra lun følelse.
  • Naturlige farger som understreker treverkets egenfarge, gir en nedtonet stil.
  • Farger som gjør at terrassegulvet ser naturlig grånet ut, gir en myk og naturlig stemning.


– Både grått og gråbrunt er populære farger fordi det er nøytralt og passer til veldig mange fasadefarger, forteller Mette Dahl hos malingsprodusenten Nordsjö.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Bilde av terrassebeis fargekart med Nordsjö Tinova UV Super Terrassebeis.

Bilde: Nordsjö Tinova UV Super Terrassebeis kommer i flere farger og beskytter treverket mot vanninntrengning og sterk sol. Foto: Nordsjö

Varme og gylne fargetoner vil gi uterommet en egen glød. Du kan skape stilen og følelsen av din favoritt-feriedestinasjon ved å kombinere de rette fargene, plantene, hagemøbler og dekor.

Oliventrær og tremøbler vil ta deg med til Middelhavet, mens palmer, frodige grønne blader og bambus lar deg drømme deg bort til Bali.

Platting i farge fra årets terrassebeis fargekart med hvite hagemøbler.Platting i farge fra årets terrassebeis fargekart med hvite hagemøbler.
Lys terrasse med lyse møbler beiset med terrassebeis farger. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre.Lys terrasse med lyse møbler beiset med terrassebeis farger. Farge: Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre.

Bilde: Nordsjö terrasseolje. Jotun Trebitt terrassebeis 9074 Nordisk Tre. Foto: Nordsjö & Jotun A/S @ jotunlady

Terrassebeis fargekart

Usikker på hvilken farge du skal velge? Se gjennom fargekartene til leverandører som Jotun og Nordsjö i våre byggevarehus for inspirasjon, der finner du også forslag til fine kombinasjoner som du enkelt kan ta i bruk til egen bolig.

Jotuns nye Drygolin-fargekart presenterer alle Jotuns utefarger med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, inkludert grunnmur, terrassen, dører og andre detaljer. Med andre ord får du god hjelp til å velge riktig farge på terrassen som står til huset.

I kartet har nemlig alle hovedfarger én anbefalt terrassebeisfarge, så uavhengig av om du skal male huset i år eller ikke får du gode tips. Terrassebeisfargene kan du se nærmere på i fargekartet TREBITT terrassebeis.

Jotuns nye Drygolin-fargekart med alle Jotuns utefarger med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, inkludert grunnmur og terrassebeis farger.Jotuns nye Drygolin-fargekart med alle Jotuns utefarger med anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, inkludert grunnmur og terrassebeis farger.

Miljøvennlig alternativ til beis

Vil du bevare den naturlige gråfargen til treverket med synlige kvister og årringer, kan du gå for SiOO:X sitt miljøvennlige alternativ til beis.

Produktet er uten farge, og hver gang det regner utvikler treverket sin naturlige gråfarge seg. Behandlingen varer i inntil 12 år.

Terrasseolje med farge

I tillegg til beis er treolje et naturlig valg når terrassen begynner å bli slitt. Mange tenker på terrasseolje som en klar og fargeløs olje, men du får også terrasseolje i forskjellige farger. Du kan velge en farge som matcher huset, går ton-i-ton med maling og beis på veggen eller velge en kontrastfarge. Fargepigmentene i en farget terrasseolje er også med på å beskytte mot solens UV-stråler.

Les også: Skal terrassen oljes eller beises?

Har du MøreRoyal terrassebord fra Talgø, bruker du deres egen terrasseolje.

Den kommer i tre ulike farger til terrasse: Klar (upigmentert), grå og brun. Den er også velegnet til bruk på vanlige grønnimpregnerte terrassematerialer.

– Fargene på MøreRoyal terrasseolje er transparente, noe som gir materialene mye liv og en synlig trestruktur. Det blir også nyanseforskjeller i fargespillet ved at kjerneved, yteved og kvist har forskjellig olje- og pigmentopptak, forteller Janne Rangnes, markeds- og kommunikasjonssjef i Talgø MøreTre AS.

Uavhengig av hvilken farge du velger er det viktig å huske at fargeopplevelsen påvirkes av treets egenfarge. Spør gjerne en av våre fagfolk i malingsavdelingen hos XL-BYGG om råd, slik at du får resultatet du ønsker.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!