Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Terrassegulvene “alle” vil ha i 2022

Norske hus- og hytteeiere blir aldri lei av å bygge nye uteplasser. Som håndverker bør du ha god kunnskap om egenskapene til terrasseproduktene som stadig øker i popularitet.

Det blir stadig flere bevisste kunder som følger med på trendene og har tydelige visjoner for hva de ønsker å oppnå med uterommet sitt. Vedlikeholdsvennlige alternativer har naturligvis vært en etterspurt kvalitet over lengre tid, men nå skal terrassen gjerne også ha et unikt uttrykk – og gi en følelse av eksklusivitet.

– Den bevisste kunden ønsker noe som ikke er det samme som naboen har. Et lektegulv gir dem nettopp dette, der de kan kombinere et moderne uttrykk med et spennende spill i terrassen ved å bruke forskjellige dimensjoner på lektene, beskriver salgssjef Brynjar Ansnes Moe i Talgø.

Deres lektegulv er en del av Concise Collection, en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur med rette linjer, skarpere kanter og et strammere uttrykk.

Fra lektegulv til tretak

Bilde: Concise lektegulv i sawcut finnish gir en børstet følelse som passer ekstra godt til moderne arkitektur. (FOTO: Talgø MøreRoyal/Cadesignform)

Med lekter som terrassedekke får du et terrassegulv som har smalere, men tykkere bord enn man får ved bruk av tradisjonelle terrassebord. I tillegg får du lektene i forskjellige dimensjoner, og ved å blande disse kan man få vidt forskjellige uttrykk på terrassegulvet.

Salgssjefen i Talgø forteller at de ofte får spørsmål fra håndverkere som skal prise prosjekter ut til kunde, om hvordan man regner ut riktig materialmengde til et terrasseprosjekt der det skal brukes forskjellige dimensjoner.

– Da må kunden først finne ut av om de ønsker en overvekt av den smaleste eller bredeste lekten, deretter kan du bruke Talgøs terrassekalkulator til å regne ut antallet løpemeter eller kvadratmeter du trenger av hver dimensjon, forteller Moe.

En annen fordel ved Concise-serien, er at den kan brukes til hele uterommet: Fra terrassegulv til blomsterkasser, kledning og tretak. Mulighetene er med andre ord mange til å foreslå et helhetlig uterom som ikke bare begrenser seg til selve terrassedekket. Hele Concise-serien er MøreRoyal-behandlet, og kommer med en spesialbehandlet overflate (sawcut) som gir en børstet følelse når man går på den. Du kan lese mer om dette på Talgøs egne nettsider.

Nytt av året er også Concise terrassebord i 28x145. Det er en bredere dimensjon enn tradisjonelle terrassebord, som også gir et mer eksklusivt og internasjonalt uttrykk.

Terrasse laget av vindmøller?

Bilde: Kompositt terrassebord krever minimalt med vedlikehold, og er et godt alternativ både til offentlige plasser og private terrasser. (FOTO: Fritzøe Engros)

Som håndverker er det mange gode grunner til å oppfordre kunden om å velge materialer av god kvalitet. Ved å velge royalimpregnert trelast, vil de få mer formstabile og råtebestandige materialer av førstesortering. Både impregneringsmetoden og materialkvaliteten gjør at dette er et mer miljøvennlig valg både i det korte og lange løp, enn det er å velge billigste sortering.

Kompositt er også et godt alternativ, spesielt dersom kunden ønsker en terrasse med minimalt behov for vedlikehold. Her bør anbefalingen være å velge en terrassebord-variant som er massiv, ikke hul, ettersom et hult bord lettere får skader.

Med Megawood kompositt terrassegulv fra Fritzøe Engros får du en eksklusiv og slitesterk terrasse, som kunden vil ha glede av i mange år. Megawood gir en følelse av å gå på naturlig tre, i tillegg til at terrassebordene har lang holdbarhet, fliser ikke og krever minimalt med vedlikehold.

Bilde: Megawood kompositt terrassebord gir en følelse av å gå på naturlig tre. (FOTO: Fritzøe Engros)

Nyheten DELTA er et spennende tilskudd i Megawood® familien og er det første terrasseproduktet som inneholder naturlig trefiber i kombinasjon med gjenvunnet materiale fra vindmølle-rotorblader. Kasserte rotorblader har i flere år vært ansett som en miljøutfordring etter utskifting. Nå blir disse ivaretatt og omgjort til en ingrediens i nye, flotte terrassegulv slik at vi kan gå på terrassen vel vitende om at deler av innholdet tidligere har skapt energi, glede og lys til store deler av Europa.