XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Innvendig trepanel til vegg

Tidligere var heltrepanel forbundet med ubehandlet furupanel. I dag kan du også velge mellom eikepanel eller granpanel til veggene.

Treets unike evne til å ta opp fuktighet og lagre varme, gjør heltrepanel til det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. I Norge produseres panel av furu eller gran, mens du får eik som spiler eller spilepanel.

Les også: Her er alt du trenger å vite ved valg av ny vegg

Her kan du lese mer om alternativene du har når du velger innvendig trepanel:

Furupanel eller granpanel

Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott høvel-finish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse, flotte overflaten lenge. Furu anses gjerne som det mer eksklusive alternativet av disse to.

Du kan velge mellom en rekke ulike profiler og bredder på panelet, de mest populære profilene nå for tiden er sprekkpanel og glattpanel.

Sprekkpanel

Sprekkpanel har en rett kant med et lite spor, som gir et moderne uttrykk i rommet. Panelet passer både i tak og på vegg. Hos XL-BYGG får du kjøpt både ubehandlet sprekkpanel, hvitlasert og hvitmalt sprekkpanel. Den kan også bestilles ferdig beiset i flere standardfarger, eller i valgfri NSC-farge og interiørolje.

Bilde: Hvitlasert sprekkpanel. Foto: Moelven

Glattpanel

Glattpanel har rett kant uten spor, og gir i likhet med sprekkpanel et varmt og moderne uttrykk. Du kan montere glattpanel både stående og liggende, i tak og på vegg. De samme alternativene for ubehandlet eller behandlet overflate er tilgjengelige her.

Bilde: Glattpanel av typen Setergrå. Foto: Bergene Holm

Dersom et moderne uttrykk ikke er det du er ute etter, finnes det flere ulike profiler å velge mellom, blant annet skygge, fas og perlestaff. Spør om råd fra en av våre hyggelige eksperter i varehuset, så hjelper vi deg!

Bilde: Paneltypen Skumre. Foto: Bergene Holm

Les også: Gi veggene et løft med naturlige treprodukter

Eikepanel

I Norge er eik mest utbredt i produksjonen av spiler og spileplater eller spilepanel. XL-BYGG selger både enkeltstående spiler og plater fra våre norske kvalitetsleverandører.

Bilde: Eikespiler på veggen er et trendy og populært alternativ til tradisjonelle panelbord. Foto: Combiwood

Se også: Slik får du det stilig med eikespiler

Behandlet eller ubehandlet trepanel?

Velger du behandlet panel, trenger du ikke å tenke på overflatebehandling etter montering.

Beiset trepanel har truffet interørtrenden perfekt. Nye fargealternativer henter inspirasjon fra sjø, vidde og fjell, og harmonerer godt med det øvrige skandinaviske uttrykket.

Fargevalgene er mange og kan enkelt kombineres med utseende på gulv og lister.

Malt trepanel finnes som heldekkende hvit eller i andre dekkende farger. Heldekkende hvit er tidløs og et naturlig alternativ til malte trefiberbaserte interiørplater. Malt panel passer også bra i et moderne interiøruttrykk.

Hvitlasert trepanel har en vokset, transparent hvit overflate. Det hvite sløret gir et mildt uttrykk av kvist, og trestrukturen kommer godt frem.

Oljebehandlet trepanel har en varm, sløret og rolig overflate som også føles god å ta på. Oljene som benyttes er miljøvennlige.

Ubehandlet trepanel vil gulne over tid, furu raskere enn gran.

Les også: Slik velger du riktig veggplate

Velg samme trepanel i taket

Taket eller himlingen, i norske hjem har tradisjonelt vært hvit, og gjerne i nyansen eggehvit/bomull.

Har veggene trepanel, er det ekstra flott å la samme panel fortsette i taket, gjerne med listverk i samme fargenyanse som vegg/tak.

Les også: Nå skal du legge gulv(lista) enda høyere

Bilde: Ved å velge samme trepanel i himlingen som på veggen, får du et helhetlig inntrykk. Avbildet er paneltypen Drivved. (Foto: Bergene Holm)