Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Innvendig trepanel

Tidligere var trepanel forbundet med ubehandlet furupanel. I dag finnes et bredt utvalg av profiler, bredder og behandlingsformer. Trepanel på veggene gir et sunt inneklima, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale.

Miljøvennlig med trepanel

Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. I Norge produseres panel av furu eller gran. Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott høvelfinish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse, flotte overflaten lenge. Furu anses gjerne som den mest eksklusive blant de to.

Interiørpanel fås i en rekke ulike profiler, slik at du kan velge det som passer ditt uttrykk best. I tillegg til å velge profil, må du ta stilling til om du ønsker ubehandlet eller behandlet panel. Ønsker du å gå for behandlet trepanel, finnes det en rekke strukturer og behandlinger som gir farge og liv til treverket. Malt, beiset, lasert, oljet og strukturbehandlet. Det er opp til deg, men det beste valget gjøres sammen med fagfolk.

Galleri_inspo_trepanel_1_Bergene Holm_1050x650 (4).jpg
Granpanel Skumre er ferdig beiset og klar for montering. (Foto: Bergene Holm)

Behandlingstyper interiørpanel

Velger du behandlet panel, trenger du ikke å tenke på overflatebehandling etter montering.

Beiset interiørpanel har truffet interørtrenden perfekt. Nye fargealternativer som henter inspirasjon fra sjø, vidde og fjell harmonerer med det skandinaviske uttrykket. Fargevalgene er mange og kan enkelt kombineres med utseende på gulv og lister.

Malt interiørpanel finnes som heldekkende hvit eller i andre dekkende farger. Heldekkende hvit er tidløs og et naturlig alternativ til malte trefiberbaserte interiørplater. Malt panel passer også bra i et moderne interiøruttrykk.

Lasert interiørpanel har en vokset, transparent hvit overflate. Det hvite sløret gir et mildt uttrykk av kvist, og trestrukturen kommer godt frem.

Oljebehandlet interiørpanel har en varm, sløret og rolig overflate som også føles god å ta på. Oljene som benyttes er miljøvennlige.

Helhetlig med samme trepanel i taket

Himlingen i norske hjem har tradisjonelt vært hvite, og gjerne i nyansen eggehvit/bomull som har et gulstikk i seg. Det gjør at hvitfargen fort oppfattes som litt skitten opp mot andre lyse farger. Har veggene trepanel blir det lekkert å la samme panel fortsette i taket, og med listverk i samme fargenyanse som vegg/tak.

Galleri_inspo_trepanel_4_BergeneHolm_1050x650 (1).jpg
Ved å velge samme trepanel i himlingen som på veggen, får du et helhetlig inntrykk. Avbildet er paneltypen Drivved. (Foto: Bergene Holm)

Velg lister som matcher

For optimal finish bør du velge lister som står i stil til veggen og gulvet. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot vegg og gulv, så ser du hvor flott det blir!

Gulvlister_illustrFerskvann.jpg
Listverk fås i mange profiler, ulike farger og forskjellige materialtyper. (Illustr.: Ferskvann)

Trepanel fås i mange profiler og behandlinger

Galleri_inspo_trepanel_2_BergeneHolm_1050x650.jpg
Glattpanel av typen Setergrå. Foto: Bergene Holm

Artikkelbilde_Trepanel_Bergene Holm_700x400 (3).jpg
Paneltypen Skumre. Foto: Bergene Holm
Galleri_inspo_trepanel_3_Moelven_1050x650.jpg
Hvitlasert sprekkpanel. Foto: Moelven

Galleri_inspo_trepanel_4_BergeneHolm_1050x650 (1).jpg
Glattpanel av typen Drivved. Foto: Bergene Holm

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.