XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg helaluminium på større glasspartier

Uavhengig av om du skal sette inn vinduer, skyvedører eller foldedører bør du velge løsninger i helaluminium. Aluminium kan nemlig skreddersys på de fleste måter.

For å viske ut skillet mellom inne- og uteområdene, har trendene en stund gått mot større glassflater både på bolig- og hyttemarkedet. Store glassflater slipper inn mer dagslys, og gir maksimalt utsyn.

Les også: Alt om vinduer

Gir større valgmuligheter

Til tross for at aluminium prismessig er et mer eksklusivt produkt enn tre og PVC, vil det gi deg full valgfrihet når du tenker løsning.

Hva slags type løsning du velger vil selvfølgelig avhenge av flere ting, slik som:

  • Plass
  • Solforhold
  • Isoleringsevne
  • Dugg
  • Sikkerhet

Men både stil, form, størrelse, åpningstype, tilbehør og overflatebehandling kan spesifiseres for å oppnå akkurat den løsningen du ønsker.

Fordi aluminium er et så stekt materiale, kan det benyttes som en del av bærekonstruksjonen i boligen eller på hytta. Dette gir muligheter til å lage store uavbrutte felter av glass i boligen eller på hytta.

Bilde: Flere ønsker å viske ut skillet mellom innendørs og utendørs ved å sette inn store glasspartier. (Foto: H-fasader)

Rustfritt og lang levetid

Store uavbrutte vindusflater stiller krav til materialene som benyttes. Vindusprodukter med aluminiumsprofil er skapt for norske forhold hvor klima er preget av store variasjoner avhengig av hvilken landsdel du er bosatt i. Helaluminium er slitesterkt, med pålitelige funksjoner og krever minimalt med vedlikehold. Det har lang levetid og ruster ikke.

Les også: Fordelene med å velge vedlikeholdsfrie vinduer

Ikke glem isoleringsevne og sikkerhet

Bytter du små vinduer med store glassflater, er det ekstra viktig å tenke på isolering. Store glassflater kan erstatte en fullisolert vegg, men kun hvis du benytter godt nok isolert glass. For å oppnå så lav U-verdi (angir hvor god varmeisolasjonen er) som mulig, bør du velge trelagsglass. Da unngår du kaldras fra glassflatene. 

Velger du i tillegg glass med antidugg løser du utfordringen som kan oppstå under visse værforhold – nemlig at glasset dugger på utsiden fordi det isolerer så godt.

For glasspartier som går langt ned mot gulvet kreves det også bruk av sikkerhetsglass. Det henger sammen med at glass som går så langt ned er mer utsatt for sammenstøt og påkjenning som kan føre til at det knuser eller skades.

Les også: Demp varmen med solskjermende glass