XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Stue med lyst vinylgulv med eik.Stue med lyst vinylgulv med eik.
Stue med lyst vinylgulv med eik.Stue med lyst vinylgulv med eik.

Vinylgulv

Vinylgulv er både mykt å gå på og vanntett. Velger du klikkvinyl på gulvet er det like enkelt å legge som laminatgulv og parkett.

Trenger du et gulv som tåler mye? Vinylgulv er lett å legge, varmt og komfortabelt å gå på og har en suveren vannfasthet. Gulvtypen er formstabil, lydabsorberende og har en unik slitestyrke.

Gulvbelegg i vinyl er svært fordelaktig å benytte ved at gulvet er tynt og derfor ikke bygger mye i høyden. I de fleste tilfeller kan du legge gulvet rett oppå eksisterende gulv dersom du har plass til det i høyden. Nettopp derfor er det svært godt egnet til rehabilitering.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Entré og stue med vinylgulv med gyllent treverk.Entré og stue med vinylgulv med gyllent treverk.
Entré med mørk grå klikkvinyl.Entré med mørk grå klikkvinyl.

Bilder over: Gå for vinyl der du trenger et gulv som tåler en trøkk, som for eksempel i entreen eller på barnerommet. Foto: Pergo

Klikkvinyl: Dette må du vite

Klikkgulv i vinyl har svært gode støydempende egenskaper da det ikke reflekterer lyd, og er meget bestandig mot vann, riper og slitasje.

Klikkvinyl er like raskt å legge som et laminatgulv. Ettersom vinyl er et mykt materiale, vil det imidlertid oppleves lunere å gå på enn et gulv i laminat.

Les også: Laminatgulv

Vinylgulvene hos XL-BYGG er orto-ftalatfrie, 100 prosent vannbestandige og 100 prosent resirkulerbare.

Hvor passer klikkvinyl?

Med sine lune egenskaper kan klikkvinyl trygt benyttes i alle rom. Med tanke på slitestyrke og vedlikehold, er denne gulvtypen særdeles godt egnet i entreen, yttergang, barnerom, kjellerstue, vaskerom og andre rom i hjemmet med mye tråkk og slitasje.Vinylgulv fra XL-BYGG sine leverandører kan fint kombineres med gulvvarme dersom gulvvarmen er nedstøpt i betong.

Spør gjerne en av våre ansatte om råd og følg alltid gulvvarmeleverandørens anvisninger.

Soverom med sittekrok med stolen Egget av Arne Jacobsen og vinylgulv.Soverom med sittekrok med stolen Egget av Arne Jacobsen og vinylgulv.
Entré med vinylgulv i marmor.Entré med vinylgulv i marmor.

Bilder over: Pergo vinylgulv er slitesterke og kommer i ulike design som tre og stein. Foto: Pergo

Ulike design og dekor på vinylgulv

Tradisjonelt har vinylgulv kun vært levert som metervare på rull, men nå får du også gulvtypen som plank, fliser og staver.

I dag trenger ikke utseendet å vike for de gode egenskapene. Ved hjelp av ny teknologi kan man lage struktur i overflatene slik at mønsteret i dekoren oppleves autentisk og imiterer for eksempel tre, fliser eller stein på en naturtro måte.

Har du lenge drømt om marmorgulv, men droppet det på grunn av pris, kan du nå få drømmegulvet med vinyl i stedet.

Besøk ditt lokale byggevarehus for å se utvalget.

Grått vinylgulv i kjøkken.Grått vinylgulv i kjøkken.
Grått vinylgulv i betongmønster på kjøkken.Grått vinylgulv i betongmønster på kjøkken.

Bilde: Vinylgulv er ypperlig å benytte på kjøkken grunnet sin store vannfasthet. Her ser du Teno og Limfjord fra Pergo. Foto: Pergo

Vinylgulv kjøkken

På kjøkkenet er det viktig med et robust gulv som tåler det meste. Det skal tåle søl fra både matlaging og vann, tåle slitasje fra tråkk og redskaper og knuselige gjenstander man mister i gulvet, og også være lettstelt.

Topplaget på vinylgulv er vanntett, beskytter mot slag og slitasje, og er også smussavvisende. Det er også enkelt å holde rent, som er et stort pluss på kjøkkenet.

Vingylv bad i hvit marmor.

Bilde: Med våtromsvinyl får du drømmegulvet på badet for en rimeligere penge enn om du skulle valgt fliser. Foto: Pergo

Vinylgulv bad

Et annet rom hvor du bør vurdere vinylgulv er på badet. Vinylgulv er rimeligere enn fliser, og er i likhet med fliser et hygienisk gulv siden den tette overflaten hindrer vann og skitt i å trenge ned i underlaget. Med vinylgulv fremfor fliser slipper du også å rengjøre fuger.

Du kan legge vinylgulv i alle sonene på badet, og det er også vedlikeholdsfritt.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!