Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Vinylgulv

Vinylgulv er lett å legge, varmt og komfortabelt å gå på og har en suveren vannfasthet. Gulvtypen er formstabil, lydabsorberende og har en unik slitestyrke.

Mange fordeler med vinylgulv

Klikkgulv i vinyl har svært gode støydempende egenskaper da det ikke reflekterer lyd. Vinylgulv er svært fordelaktig å benytte ved at gulvet er tynt og derfor ikke bygger mye i høyden. I de fleste tilfeller kan du legge gulvet rett oppå eksisterende gulv dersom du har plass til det i høyden. Nettopp derfor er det svært godt egnet til rehabilitering.

Klikk-vinyl er meget bestandig mot vann, riper og slitasje. Hovedforskjellen ligger i at vinyl er et mykt materiale som oppleves lunere å gå på. Vinylgulvene hos XL-BYGG er orto-ftalatrie, 100 % vannbestandige og 100 % resirkulerbare.

Hvor passer klikkvinyl?

Med sine lune egenskaper kan klikkvinyl trygt benyttes i alle rom. Med tanke på slitestyrke og vedlikehold, er denne gulvtypen særdeles godt egnet på kjøkken, barnerom, i gangarealet og kjellerstuen. Vinyl tåler det tøffe trøkket!

Vinylgulv fra XL-BYGG sine leverandører kan fint kombineres med gulvvarme dersom gulvvarmen er nedstøpt i betong. Spør oss om tips og følg alltid gulvvarmeleverandørens anvisninger.

Artikkelbilde-Pergo-Klikkvinyl-Lysvasket-Eik-Plank-700x433.jpg
Vinylgulv er ypperlig å benytte på kjøkken grunnet sin store vannfasthet. Avbildet er typen Lysvasket Eik fra Pergo. (Foto: Pergo)

Ulike design og dekor på vinylgulv

Tradisjonelt har vinylgulv kun vært levert som metervare på rull, men nå fås også gulvtypen som plank, fliser og staver. Utseendet står ikke tilbake for de gode egenskapene, da du kan velge vinylgulv som imiterer tre, stein eller flis på en naturtro måte. Ved hjelp av ny teknologi kan man lage struktur i overflatene slik at mønsteret i dekoren oppleves autentisk med for eksempel ekte tre, fliser eller stein. Besøk XL-BYGG for å se utvalget!

Artikkelbilde_ Modern Grey Oak_700x340.jpg
Vinylgulv fås i ulike mønstre, som for eksempel tre, stein eller flis. På bildet ser du Modern Grey Oak fra Pergo. (Foto: Pergo)

Riktig underlag er viktig

For å kunne ha glede av det nye gulvet så lenge som mulig, er det viktig at du legger et riktig underlag nederst. Det finnes ulike underlag for ulike undergulv, type gulv som skal legges og ønskede egenskaper. Det å velge feil underlag er den største og vanligste tabben gulvkjøpere gjør.

Rett valg av underlag vil kunne bidra til alt fra å redusere støy i samme rom og rommet under, gi god effekt av eventuell gulvvarme, en optimal gåkomfort og motvirke fuktskader eller skjøter som sklir fra hverandre. Kjøper du et gulv med lang garanti, må du også velge et tilsvarende underlag som er tilpasset rommet og gulvet som skal legges, og som varer hele garantiperioden for selve gulvet. Da får du de egenskapene og det lydbildet du ønsker deg. Spør oss i XL-BYGG, slik at du får underlag som er beregnet for vinylgulv.

Artikkelbilde-Pergo-underlag-til-vinylgulv-700x433.jpg
Det er viktig å bruke underlag som er tilpasset gulvtypen som skal legges oppå. (Foto: Pergo)

Velg matchende lister

For optimal finish bør du velge gulvlister som står i stil til gulvet ditt. Kom innom XL-BYGG og prøv list mot gulv, så ser du hvor flott det blir!

Gulvlister_illustrFerskvann.jpg
Gulvlister fås i mange profiler, ulike farger og som heltre eller MDF-belagte. (Illustr.: Ferskvann)

Nytt gulv, Klappet & Klart?

Vi kan ta hele jobben!

Galleri_kogk_gulv_1_1050x650.jpg
Egen prosjektleder. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_gulv_2_1050x650.jpg
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_gulv_3_1050x650.jpg
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Vinylgulv fås i naturtro mønstre og strukturer

Galleri_inspo_vinyl_1_pergo_1050x650.jpg
Vinylgulv imiterer flis, tre og stein på en naturtro måte. Foto: Pergo

Galleri_inspo_vinyl_3_pergo_1050x650.jpg
Vinylgulv er svært egnet i områder som har tøff bruk. Foto: Pergo

Galleri_inspo_vinyl_4_pergo_1050x650.jpg
Velg mønster og struktur som passer med rommet. Foto: Pergo

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.