Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Vinylgulv

Vinylgulv er lett å legge, varmt og komfortabelt å gå på og har en suveren vannfasthet. Gulvtypen er formstabil, lydabsorberende og har en unik slitestyrke.

Klikkgulv i vinyl har svært gode støydempende egenskaper da det ikke reflekterer lyd. Vinylgulv er svært fordelaktig å benytte ved at gulvet er tynt og derfor ikke bygger mye i høyden. I de fleste tilfeller kan du legge gulvet rett oppå eksisterende gulv dersom du har plass til det i høyden. Nettopp derfor er det svært godt egnet til rehabilitering.

Klikk-vinyl er meget bestandig mot vann, riper og slitasje. Hovedforskjellen ligger i at vinyl er et mykt materiale som oppleves lunere å gå på. Vinylgulvene hos XL-BYGG er orto-ftalatrie, 100 % vannbestandige og 100 % resirkulerbare.

Hvor passer klikkvinyl?

Med sine lune egenskaper kan klikkvinyl trygt benyttes i alle rom. Med tanke på slitestyrke og vedlikehold, er denne gulvtypen særdeles godt egnet på kjøkken, barnerom, i gangarealet og kjellerstuen. Vinyl tåler det tøffe trøkket!

Vinylgulv fra XL-BYGG sine leverandører kan fint kombineres med gulvvarme dersom gulvvarmen er nedstøpt i betong. Spør oss om tips og følg alltid gulvvarmeleverandørens anvisninger.

Vinylgulv fra Pergo i eik lagt på et kjøkken

Vinylgulv er ypperlig å benytte på kjøkken grunnet sin store vannfasthet. Avbildet er typen Lysvasket Eik fra Pergo. (Foto: Pergo)

Ulike design og dekor på vinylgulv

Tradisjonelt har vinylgulv kun vært levert som metervare på rull, men nå fås også gulvtypen som plank, fliser og staver. Utseendet står ikke tilbake for de gode egenskapene, da du kan velge vinylgulv som imiterer tre, stein eller flis på en naturtro måte. Ved hjelp av ny teknologi kan man lage struktur i overflatene slik at mønsteret i dekoren oppleves autentisk med for eksempel ekte tre, fliser eller stein. Besøk XL-BYGG for å se utvalget!