XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Slik velger du riktige terrasseskruer

HDS – Hidden Decking System – er et system for skjult montering av terrasseskruer. Sluttresultatet blir meget pent. Ingen synlige skruer, fliser eller sprekker!

Ønsker du deg en terrasse med lang levetid som holder i mange år? Da bør du velge skruer av god kvalitet tilpasset din terrasse. Det er nemlig avgjørende for terrassens levetid.

Trevirke er et levende materiale som påvirkes av vær og vind. Det tiltrekker seg fuktighet og sveller ved mye nedbør, samtidig som det tørker opp og krymper i sol og stigende temperaturer. Velger du skruer som ikke tåler disse bevegelsene, kan du risikere at skruene knekker.

Hvilke skruer du skal bruke vil derfor avhenge av klima du skal bygge i, materiale på terrassebordene og størrelsen på terrassen.

Les også: Bygge terrasse? Dette må du vite

Fordeler med skjult innfesting av terrassen

Når du skal bygge ny terrasse, må du sørge for innfesting av terrassebordene med riktige festemidler. Med skjult montering i siden, slipper du å få synlige skruer oppå terrassebordene.

Med HDS-verktøyet monteres skruene enkelt i sidene av terrassebordet ved hjelp av monteringsverktøyet og bits.Skruene som benyttes har mindre hode enn tradisjonelle terrasseskruer, men gir like god forankring som ved tradisjonell montering, og gir mindre flising og oppsprekk.

Bilde: Monteringsverktøyet finnes i to størrelser, for terrassebord med mål 85-110 og 110-150 millimeter. (Foto: ESSVE)

Skruene er i syrefast stål og gir holdbar montering over tid. På grunn av skruens spesialkonstruerte borspiss, trenger du heller ikke forboring før montering. Monteringsverktøyet sørger både for at du ikke skrur skruen for langt inn, og for at avstanden mellom terrassebordene blir jevn. Bena på monteringsverktøyet klemmes fast mellom terrassebordene for å få samme avstand mellom hvert bord.

HDS monteringsverktøy passer spesielt godt til kebony, malmfuru, royalimpregnerte terrassebord, varmebehandlede terrassebord og sibirsk lerk.

Les også: XL-Byggs utvalg av terrassegulv her

Se Essves egen instruksjonsvideo for å se hvor enkelt det gjøres og hvor pent resultatet blir med HDS monteringsverktøy:

Syrefaste skruer er det beste valget

Skruene som brukes til HDS-verktøyet er syrefaste, og passer i alle miljøer og til alle terrassebord.

For å være på den sikre siden anbefales alltid syrefaste skruer, uansett hvilken innfestingsmetode du velger. De har lengst levetid, tåler bevegelser, kan brukes i alle miljøer og til alle tresorter.

Syrefaste skruer skal alltid brukes hvis:

  • Du skal bygge i kystnære strøk eller på fjellet
  • Du skal bygge platting ved boblebad eller basseng
  • Du skal bygge med eksklusive tresorter

Rustfries skruer er det nest beste valget og kan brukes:

  • Nær innsjøer og brakkvann
  • Nær tungt trafikkerte veier
  • Ved bygging av store eller høye terrasser
  • Til rekkverk og trapper

Les også: Slik vedlikeholder du terrassen og plattingen

Forenklet arbeid med WAF

Bilde: WAF konstruksjonsskruer. Foto: ESSVE

Når du bygger terrasse, blir bjelkelaget utsatt for mye fukt over lengre tid. Det må derfor være av impregnert tre som monteres med syrefaste skruer. For en enklere montering anbefaler vi å bruke WAF konstruksjonsskruer. Dette er skruer som verken trenger beslag eller forboring, men som gir en like sterk og sikker montering av bjelker og stolpesko.

Toppskrudd montering

Skal du montere terrassebord på den vanligste måten, ovenfra, anbefaler vi å bruke ESSDECK Max terrasseskruer fra ESSVE. Denne skruen har et lite hode som gir et penere sluttresultat. Fresespor i spissen reduserer også risikoen for sprekker i treet hvis du skrur nær kanten av terrassebordet. Skruen er utviklet i samarbeid med håndverkere og har en klemmekraft som gjør det både enklere og raskere å montere terrassen.