Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Slik velger du riktige terrasseskruer

Ønsker du deg en terrasse med lang levetid som holder i mange år? Da bør du velge skruer av god kvalitet tilpasset din terrasse. Det er nemlig avgjørende for terrassens levetid.

Illustrasjon_HDS system_baby-1000x400.jpg

Trevirke er et levende materiale som påvirkes av vær og vind. Det tiltrekker seg fuktighet og sveller ved mye nedbør samtidig som det tørker opp og krymper i sol og stigende temperaturer. Velger du skruer som ikke tåler disse bevegelsene kan du risikere at skruene knekker.

Hvilke skruer du skal bruke vil derfor avhenge av klima du skal bygge i, materiale på terrassebordene og størrelsen på terrassen.

Syrefaste skruer er det beste valget

For å være på den sikre siden anbefales alltid syrefaste skruer. De har lengst levetid, tåler bevegelser, kan brukes i alle miljøer og til alle tresorter.

Syrefaste skruer skal alltid brukes hvis

  • du skal bygge i kystnære strøk eller på fjellet
  • du skal bygge platting ved boblebad eller basseng
  • du skal bygge med eksklusive tresorter

Rustfries skruer er det nest beste valget og kan brukes

  • nær innsjøer og brakkvann
  • nær tungt trafikkerte veier
  • ved bygging av store eller høye terrasser
  • til rekkverk og trapper

Forenklet arbeid med WAF

Bjelkelaget blir utsatt for mye fukt over lengre tid og må derfor være av impregnert tre som monteres med syrefaste skruer. For en enklere montering anbefaler vi å bruke WAF konstruksjonsskruer. Dette er skruer som verken trenger beslag eller forboring, men som gir en like sterk og sikker montering av bjelker og stolpesko.

WAF konstruksjonsskruer-800x600.jpg

Toppskrudd montering

Skal du montere terrassebord på den vanligste måten, ovenfra, anbefaler vi å bruke ESSDECK Max terrasseskruer fra ESSVE. Denne skruen har et lite hode som gir et penere sluttresultat. Fresespor i spissen reduserer også risikoen for sprekker i treet hvis du skrur nær kanten av terrassebordet. Skruen er utviklet i samarbeid med håndverkere og har en klemmekraft som gjør det både enklere og raskere å montere terrassen.

Skjult innfesting

Ønsker du en terrasse uten synlige skruehoder, fliser eller sprekker, anbefaler vi skjult innfesting. Ved hjelp av HDS-verktøyet (Hidden Decking System) til ESSVE festes skruene i siden av terrassebordet. Verktøyet sørger for at skruene ikke skrus for langt inn, og for at avstanden mellom terrassebordene blir jevn.

Skruene som brukes er syrefaste og passer i alle miljøer og til alle terrassebord.

Les også: Bygg terrasse med skjult innfesting

Illustrasjon_HDS system_iskremjente-800x600.jpg

Planlegg terrassen med terrassekalkulator

Få hjelp til å beregne hvor mye materialer du trenger til ditt terrasseprosjekt. Basert på mål, valg av trevirke, montering, fundament og bjelkelag får du en komplett innkjøpsliste. Prøv selv på ESSGUIDE!