Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Varmebehandlet kledning

Varmebehandlet tre, også kalt termotre, er et miljøvennlig og godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke. Etter at kledningen er montert trengs ingen etterbehandling.

Fordeler med varmebehandlet kledning

Varmebehandlet kledning har gjennomgått en kjemikaliefri varme- og behandlingsprosess for å gi materialet forbedrede egenskaper. Behandlingen forbedrer treets råte- og værbestandighet, og stabiliteten i bordene øker ved at man unngår kuving som ellers oppstår over tid. Behandlingsformen gjør også at materialet ikke sprekker så lett opp, og det blir minimalt med flising. Den høye temperaturen i behandlingen fjerner kvaen i trematerialet.

Et tips er å benytte varmebehandlede terrassebord også når du skal oppgradere terrasse eller platting, så får du et helhetlig og vedlikeholdsvennlig alternativ som står i stil til huset.

Varmebehandlet kledning har gjennomgått en kjemikaliefri behandling som forbedrer treets råte- og værbestandighet. (Foto: Moelven)

Tips til vedlikehold og etterbehandling

Etter at kledningen er montert, trengs ingen behandling. Spyling med vann, eventuelt vasking med grønnsåpe, er tilstrekkelig renhold av overflaten. Overflater eksponert for vær og vind får en vakker og sølvgrå patina. Ønsker du å unngå gråning av overflaten eller vil ha en jevnere grå patina, anbefales behandling med en pigmentert olje. Dette beskytter også mot UV-stråler.

Varmebehandlet kledning trenger ingen behandling etter montering. Ønsker du å unngå den naturlige gråningen, kan du påføre pigmentert olje. (Foto: Moelven)

Med varmebehandlet kledning trengs ingen etterbehandling

Varmebehandlet kledning får en grå patina med årene. Foto: Moelven
Varmebehandlet kledning trenger ingen behandling etter montering. Foto: Moelven
Varmebehandlet kledning er miljøvennlig produsert. Foto: Moelven

Ny utvendig kledning, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Egen prosjektleder som er din faste kontaktperson. Foto: XL-BYGG
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.