XL-BYGG logoXL-BYGG logo
peis-stuepeis-stue

Peis , varme og ventilasjon

moderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeismoderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeis

7 tips for å spare strøm hjemme

Over halvparten av det totale energiforbruket i en husstand går til oppvarming. Her får du sju tips til hvordan du kan spare strøm med mer effektiv oppvarming.

På jakt etter ny vedovn? Dette er vår anbefaling!

En vedovn skal gi deg ekte varme du kan stole på i mange år fremover. Se våre tips for hva du bør tenke på når du skal velge deg vedovn, og hvordan du kan få mest mulig varme ut av den.

Fra stor og utdatert peis til en moderne og hyggelig peiskrok

Jobben med å ta en bolig fra å være et hus til et hjem kan ofte være stor, men belønningen blir gjerne enda større når du til slutt kan sette deg ned og nyte det du har skapt selv. Med store tanker om sitt nye drømmehus får vi se hvordan Herman og Ida gjorde huset sitt til et levende og koselig hjem, med nye farger, gulv og en hyggelig peiskrok.

Ventilasjon som følger fargetrendene

Et velfungerende ventilasjonssystem skal ikke bare tilføre frisk luft til boligen. Det skal også gi rommet den siste lille touchen og skape kontraster i innredningen.

lykkelig familie i englykkelig familie i eng

Ta bærekraftige valg til boligen

Ved å velge bærekraftige produkter og løsninger når du skal oppgradere eller bygge ny bolig, kan du faktisk bidra til at klimagassutslippene går ned og at miljøet skånes.

peis med eikedetaljer i en kombinert kjøkken- og stuerom.peis med eikedetaljer i en kombinert kjøkken- og stuerom.

Peis som virkelig varmer

Skal du kjøpe ny peis, har du mange muligheter når det kommer til design og størrelse. I tillegg er de tekniske egenskapene atskillig bedre enn de var før.

Vil du ha et godt innemiljø?

Vi tilbringer hele 90 % av tiden vår innendørs, og derfor er det helt avgjørende at innemiljøet i din egen bolig er bra. Godt innemiljø handler om mange forskjellige ting, og det du tenker på først er trolig inneklima og luftkvalitet. Det er ikke så rart, da et sunt og bra inneklima er svært viktig for at vi skal fungere så godt som mulig i hverdagen.

Fyring med ved – rimelig og miljøvennlig

Dette må du tenke på før du kjøper ny peis

Med investering i ny peis eller vedovn, oppnår du både estetisk oppgradering i hjemmet, miljøgevinst, bedre komfort og reduserte strømpriser. Men hva bør du egentlig tenke på før du bestemmer deg?

Ventilasjon

Vi tilbringer stadig mer tid inne. Hele 90 prosent av døgnets timer. Ettersom vi befinner oss så mye innendørs, er et godt inneklima svært viktig. Et sunt og godt inneklima er viktig for at vi og boligen skal fungere optimalt i hverdagen. Er inneklimaet dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

En rund grå rentbrennende peis i moderne stue med gråsparklet vegg.En rund grå rentbrennende peis i moderne stue med gråsparklet vegg.

Slik fyrer du smartere i peisen

Her får du tips til hva du må tenke på både i valget av ny varmekilde og når du skal fyre i peisen.

Det trenger ikke være så vanskelig å få fyr i peisen. Her viser peisprodusent Jøtul deg hvordan du fyrer i peisen, steg for steg.Det trenger ikke være så vanskelig å få fyr i peisen. Her viser peisprodusent Jøtul deg hvordan du fyrer i peisen, steg for steg.

Hvordan fyre i peisen?

I de kaldeste månedene av året er vedfyring et effektivt og økonomisk tiltak for å varme opp hjemmet. Det trenger heller ikke være så vanskelig. Her er veien å gå for å fyre riktig i peisen.

Moderne hytte med peis med varmelagrende egenskaper i spisestue.Moderne hytte med peis med varmelagrende egenskaper i spisestue.

Stor peis eller liten vedovn til hytta?

Må du bytte ut en gammel peis på hytta eller skal montere en ny? Her er tipsene for hva du bør tenke på til både stor og liten vedovn.

Gulvstående rund peis fra Nordpeis i et hus. Gulvstående rund peis fra Nordpeis i et hus.

Peis med runde former

Runde former er mer trendy enn på lenge. Hva med å fullføre stilen hjemme med en rund peisovn?

Utepeis Loke fra Jøtul på uteplass med sittegruppe.Utepeis Loke fra Jøtul på uteplass med sittegruppe.

Slik skaper du en hyggelig uteplass med bålpanne eller utepeis

Uansett hvor du er, hvor mye plass du har eller ønsker å investere i en bålpanne eller utepeis, finnes det muligheter for deg som ønsker en hyggelig og trygg bålplass utendørs.