XL-BYGG logoXL-BYGG logo
kvinne står smilende på et eksklusivt kjøkken med benkeplate i sort stein og kjøkkenskrog i lyse og mørke eikespilerkvinne står smilende på et eksklusivt kjøkken med benkeplate i sort stein og kjøkkenskrog i lyse og mørke eikespiler
kvinne står smilende på et eksklusivt kjøkken med benkeplate i sort stein og kjøkkenskrog i lyse og mørke eikespilerkvinne står smilende på et eksklusivt kjøkken med benkeplate i sort stein og kjøkkenskrog i lyse og mørke eikespiler

Inspirasjon til eksklusive kjøkken med unike løsninger

Drømmer du om et kjøkken der budsjettet ikke er en hindring og eksklusive løsninger er med på å definere boligens uttrykk? Få inspirasjon her!

Se også: Inspirasjon til moderne kjøkken

Se også: Inspirasjon til landlig og klassisk kjøkken

Se også: Blått kjøkken? Få hjelp til fargevalg her

Hva vi definerer som eksklusivt, er til en viss grad subjektivt. Er det noe som er unikt og ikke tilgjengelig for alle, spesielle materialer, nyskapende løsninger eller de dyreste produktene på markedet?

Hva med en miks av dette, iblandet attraktivt design og smarte løsninger? Her er noen eksempler på eksklusive kjøkken vi lar oss inspirere av!

Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.Pocketdør på kjøkkenet skjuler det du ønsker inne i høyskap.
kjøkken fra Drømmekjøkkenet i modellen Wood Eik mørkoljet med pocketdører som er helt åpnekjøkken fra Drømmekjøkkenet i modellen Wood Eik mørkoljet med pocketdører som er helt åpne

Revolusjonerende pocket-dører

Over ser du modellen Wood eik mørkoljet med pocketdører. Foto: Drømmekjøkkenet

Tenk å kunne skjule hele oppvasken når man har gjester, eller gjemme alle hvitevarer og store kjøkkenredskaper helt unna når de ikke er i bruk?

Hemmeligheten heter pocketdører! Dette er høyskapdører som går på skinner mellom skrog og dekksider, og som forsvinner inn i lommer på siden mellom skapmodulene når du åpner de opp.

Du får vidåpne, lett tilgjengelige skap når det er praktisk. Da kan du ha full tilgjengelighet når du trenger det  – eller skjule kaoset på kjøkkenbenken når du ønsker det.

Les også: Åpen kjøkkenløsning? Slik kan det løses!

Bestill gratis tegnetime

God planlegging og hjelp fra fagfolk er nøkkelordene for å lykkes. Vi følger deg hele veien – fra tegnestadiet til kjøkkenet er ferdig montert. La XL-BYGG hjelpe deg med å oppfylle din kjøkkendrøm!

Ikke alle XL-BYGG varehus har kjøkkenavdeling, og utvalget vil variere fra sted til sted. I bestillingsskjemaet over vises kun byggevarehusene som tilbyr tegnetime per i dag.

Modellen Nordic Woodlands fra JKE Design i eik i et eksklusivt kjøkken.Modellen Nordic Woodlands fra JKE Design i eik i et eksklusivt kjøkken.
JKE Nordiv Nature-kjøkken med fronter i sort eik og skuffer i varm eikJKE Nordiv Nature-kjøkken med fronter i sort eik og skuffer i varm eik

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Naturlig tre på kjøkkenet

Bilder over: Nordic Woodlands og Nordic Nature er to eksklusive kjøkkenmodeller fra JKE Design med trefronter i farger som hvit eik, naturlig eik, varm eik, røkt eik og sort eik. Foto: JKE Design

Treets naturlige overflater gir kjøkkenet varme, hygge og sjel. Det er også et fornybart materiale med lang levetid, og derfor et mer bærekraftig valg enn laminat og andre blandingsmaterialer.

Nordic-serien til JKE Design er et flott eksempel der naturlige materialer møter snekkerkvalitet og godt design. Deres fingertappede skuffer i massiv eik er like vakre å se på både med og uten ekstra skapfronter, og mange velger en løsning der kjøkkenøya har synlige treskuffer uten dører.

Les også: Fire smarte løsninger til ditt drømmekjøkken

Under ser du et kjøkken med fingertappede skuffer. Foto: JKE Design

detaljbilde av en fingertappet kjøkkenskuff i eik fra JKEdetaljbilde av en fingertappet kjøkkenskuff i eik fra JKE

Eksklusive designelementer

Et kjøkken som ser ut som at det er skreddersydd for akkurat din bolig, er med på å bygge opp under følelsen av eksklusivitet. Det får du med innenforliggende skuffefronter og skapdører som flukter med rammen rundt. Med fremtrukket sokkel forsterker du følelsen av solid håndverk.

Les også: Velg kjøkkenvask og blandebatteri som understreker stilen

Bilder under: Kjøkkenleverandøren Sigdal tilbyr tre ulike Inframe-modeller i flere farger. Dette gir deg nesten ubegrensede muligheter til å lage et kjøkken tilpasset dine ønsker og behov. Her ved modellene Scala og Herregaard. Foto: Sigdal

Eksklusivt kjøkken i lys gråtone i modellen Scala fra Sigdal.Eksklusivt kjøkken i lys gråtone i modellen Scala fra Sigdal.
Eksklusivt kjøkken i modellen Herregaard fra Sigdal, med innenforliggende fronter og dørerEksklusivt kjøkken i modellen Herregaard fra Sigdal, med innenforliggende fronter og dører

Myke former er også et designvalg som forsterker følelsen av at kjøkkenet ditt ikke er som kjøkken flest. Med designkonseptet Signatur Favn fra Sigdal kan du velge flytende kjøkkenbenk med avrundede kanter og skapdører med bølger.

Det finner du ikke hos naboen.

På bildene under ser du Signatur Favn fra Sigdal. Foto: Sigdal

kjøkkenøy med avrundede hjørner fra Sigdalkjøkkenøy med avrundede hjørner fra Sigdal
eksklusivt kjøkken fra Sigdal i modellen Signatur favn med bølget skapfronteksklusivt kjøkken fra Sigdal i modellen Signatur favn med bølget skapfront

Eksklusivt med marmor benkeplate

Mange drømmer om en benkeplate i naturstein, som marmor eller granitt. Med marmor benkeplate får du et helt unikt uttrykk, ingen flater er like. Vær oppmerksom på at naturstein krever vedlikehold for å holde seg like pen, og du må være forsiktig med å utsette den for for høy varmepåvirkning.

Se også: Stor guide over ulike benkeplater

Benkeplater av kompositt, keramikk eller dekton er andre alternativer i tilsvarende prisklasse, men som har høyere slitestyrke enn du får med naturstein.

En benkeplate i marmor gir et eksklusivt inntrykk. Du kan også trekke den helt opp på veggen for ekstra sprutbeskyttelse i steke- og våtsonen. Foto: Drømmekjøkkenet

kjøkken i lyst tre med marmor benkeplate som er trukket opp over veggen som sprutbeskyttelsekjøkken i lyst tre med marmor benkeplate som er trukket opp over veggen som sprutbeskyttelse

Hvitevarer med det lille ekstra

Ønsker du å fullføre det eksklusive preget på kjøkkenet, kan dette også gjenspeiles i valg av hvitevarer. Hos XL-BYGG får du bestilt hvitevarer i premium kvalitet fra blant annet NEFF og Siemens Studioline.

Visste du for eksempel at alle stekeovner fra NEFF kommer med Slide&Hide-funksjon på ovnsdøren?

Har du god plass, er det kanskje også nå du har mulighet til å velge det lille ekstra?

Dampovn

Flere av de som plasserer stekeovnen i et høyskap, velger ofte å ha to stekeovner over hverandre. Da er gjerne ovn nummer to en dampovn eller kombiovn, som kan ha både steke-, damp- og mikrofunksjon.

Les mer om fordelene med dampovn her.

Integrert ventilator

Med en ventilator integrert i benken eller platetoppen, får kjøkkenet et mer minimalistisk uttrykk. Du kan også velge en takhengt ventilator, som gir større fleksibilitet til plassering av koketopp og en eventuell kjøkkenøy.

Med smart-teknologi kan ventilatoren selv justere seg etter hva som gir best luftkvalitet inne, og gi beskjed om når du må vaske eller bytte filter.

Les mer om ventilator og kjøkkenvifter her

kombinasjon av to ulike bilder av vinskap på kjøkkenetkombinasjon av to ulike bilder av vinskap på kjøkkenet

Et integrert vinkjøleskap er et populært tilbehør på mer eksklusive kjøkken. Foto: Drømmekjøkkenet

Kjøkkenøy med vinskap

Med et vinkjøleskap på kjøkkenet har du alltid riktig temperert og drikkeklar vin til en hyggelig anledning. Du kan løfte det opp i forbindelse med en høyskapvegg, plassere det ved siden av et underskap eller planlegge en kjøkkenøy med vinskap integrert.

Ikke så god plass? Slik planlegger du et lite og billigere kjøkken

Bestill gratis tegnetime

God planlegging og hjelp fra fagfolk er nøkkelordene for å lykkes. Vi følger deg hele veien – fra tegnestadiet til kjøkkenet er ferdig montert. La XL-BYGG hjelpe deg med å oppfylle din kjøkkendrøm!

Ikke alle XL-BYGG varehus har kjøkkenavdeling, og utvalget vil variere fra sted til sted. I bestillingsskjemaet over vises kun byggevarehusene som tilbyr tegnetime per i dag.

XL-BYGG hjelper deg hele veien til nytt kjøkken

Med våre kjøkkenspesialister får du eksperthjelp fra dyktige fagfolk. Vi går igjennom dine skisser og ønsker, ser på stil, farger og planløsning. Sammen finner vi de beste løsningene for deg og ditt kjøkken.

Noen av våre leverandører:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere mellom byggevarehusene)

Et komplett kjøkken består av mer enn bare innredning, og hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak. Vi har idéene og de komplette løsningene fra markedets ledende leverandører.