XL-BYGG logoXL-BYGG logo
inspirasjon-hytteinspirasjon-hytte

Hytte

Vårt andre hjem er hytta og den trenger også vedlikehold og oppgradering. Finn inspirasjon og råd for maling, materialer og råd til prosjektet.

Påføring av terrasseolje med rulle.Påføring av terrasseolje med rulle.

Steg for Steg: Slik oljer du terrasse og platting

Ved å jevnlig vedlikeholde og olje terrassen din, slipper du å bruke ekstra tid og penger på å bytte terrassebord tidligere enn det som egentlig er nødvendig.

koselig hytte med sort kledning og blå hyttedørkoselig hytte med sort kledning og blå hyttedør

6 fine ytterdører til hytta

Skal du ha ny ytterdør til hytte på fjellet, er behovene noe annerledes enn for deg som trenger ytterdør til hytta ved sjøen. Her får du tips som kan hjelpe i begge situasjoner.

moderne, norsk hytte sett utenfra med blomstereng rundt terrassenmoderne, norsk hytte sett utenfra med blomstereng rundt terrassen

Gode tips før du bygger terrasse på hytta

På hytta vil vi kose oss, og en del av kosen er å ha en platting eller veranda som ikke krever all verdens vedlikehold. For å få gode tips, har vi tatt en prat med butikkleder Monica Berge hos XL-Bygg Berge Sag i Ølensvåg.

nærbilde av en moderne lenestol som står på et mørkt tregulvnærbilde av en moderne lenestol som står på et mørkt tregulv

Nytt hyttegulv eller male det gamle tregulvet?

Drømmer du om et nytt og moderne gulv på hytta? Heltre i furu eller eik er et populært alternativ, men mange legger også hyttegulv i laminat eller velger malt gulv for en enklere løsning.

moderne stue og kjøkken i fjellhyttemoderne stue og kjøkken i fjellhytte

Bør man beise eller male innvendig hyttepanel?

Beiset eller malt interiørpanel er et vanlig syn på hytta. Her er tips til fargevalg og ferdige løsninger for deg som ønsker å pusse opp.

Flott sjøhytte med kledning av termofuru i solnedgangFlott sjøhytte med kledning av termofuru i solnedgang

Kledning til hytte: Dette bør du velge

Når du skal velge kledning til hytta har selvsagt beliggenheten mye å si, hvilken stil du ønsker på hytta, og hvor mye tid du vil bruke på vedlikehold.

Terrasse slipes for hånd med Jordan EasypadTerrasse slipes for hånd med Jordan Easypad

Slipe terrasse for hånd eller med slipemaskin? Se guide her

Har terrassen blitt flisete og slitt, holder det ikke med et nytt lag beis eller olje. Da må den slipes. Sliping av terrassegulv kan både gjøres for hånd og med slipemaskin.

Blått og beige hyttekjøkken med peis og vegger kledd med furu.Blått og beige hyttekjøkken med peis og vegger kledd med furu.

Nytt hyttekjøkken? Se bilder vi blir inspirert av

Enten du har begrenset med plass eller en ny moderne hytte med store, åpne flater, kan hyttekjøkkenet bli en drøm som går i oppfyllelse. Se disse bildene og la deg inspirere.

Moderne hytte med peis med varmelagrende egenskaper i spisestue.Moderne hytte med peis med varmelagrende egenskaper i spisestue.

Stor peis eller liten vedovn til hytta?

Må du bytte ut en gammel peis på hytta eller skal montere en ny? Her er tipsene for hva du bør tenke på til både stor og liten vedovn.

Hyttevinduer med sprosser i rustikk hytte med peis og stor spisestue.Hyttevinduer med sprosser i rustikk hytte med peis og stor spisestue.

Nye hyttevinduer? Få inspirasjon her

Skal du ha nye vinduer til en hytte med utsikt mot sjøen, eller en laftet hytte med store vinduer? Hyttevinduer med eller uten sprosser? Mulighetene er mange.

Gammel hytte som er pusset opp med ny lys trepanel i furu og sorte balkongdører med sprosser.Gammel hytte som er pusset opp med ny lys trepanel i furu og sorte balkongdører med sprosser.

Pusse opp hytta? Her er fem gode tips

Det finnes flere smarte løsninger for deg som vil gi hytta en oppgradering uten å måtte totalrenovere.

Hytteinteriør med mørkt liggende trepanel, grå sofa og peis.Hytteinteriør med mørkt liggende trepanel, grå sofa og peis.

Hytteinteriør: Topp tre på hytta

Den avslappende følelsen av kos, hygge og lunhet er noe alle ønsker å oppnå på hytta. Med beiset trepanel på veggene kan du enkelt få stilen du drømmer om.

Hyttebad med trepanel på veggene og sorte baderomsmøbler og detaljer.Hyttebad med trepanel på veggene og sorte baderomsmøbler og detaljer.

Fem inspirerende hyttebad

Finn stilen til ditt hyttebad. Inspirert av naturen, treverk, mørk spafølelse, moderne eller den perfekte fargen til et fargerikt bad, hva velger du?