XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Trender innen gulv

Design blir stadig viktigere for å sette et personlig preg på egne omgivelser. Da er det greit å vite at XL-BYGG har fantastiske gulvutstillinger hvor du virkelig kan oppleve mulighetene og finne gulvet som passer akkurat deg!

Fra lyst til mørkt

I det nye tiåret beveger vi oss bort fra det tradisjonelle nordiske hvor stikkordet er lyst. Lyse gulv, lyse møbler og lyse vegger. Det lyse minimalistiske beveger seg nå over i røffe overflater og sterkere farger. Tre som er mørkmalt, terracotta-rødt og røft "ubehandlet", kanskje til og med svart.

Les også: Dette er gulvtrendene vi inspireres av

Parkettprodusenten Boen har utviklet en serie eksklusive gulv hvor hvert enkelt bord er bearbeidet for hånd. Bordene fremhever det naturlige spillet i treverket. Ujevnheter, sprekker og sparklet kvist gir gulvet autentisk karakter.

Dypbørsting og naturolje gir hvert enkelt bord enda mer liv og struktur. Disse gulvene er en ideell ramme for trenden som tar utgangspunkt i å omgi seg med bærekraftige gjenstander og materialer basert på godt håndverk.

Bilde: Fiskebensmønster – nå i større dimensjoner og med klikklås! Foto: Boen.

Bilde: Gulvet Eik Senses gir et røffere uttrykk som gir mer spill og tar naturen inn i huset. Foto: Boen.

Bilde fra venstre: Eik Brazilian Brown, Eik Sand, Eik Elephant Grey og Eik Authentic. Foto: Boen.

Bilde fra venstre: Eik India Grey og Eik Semi Smoked. Foto: Boen.

Fiskebensmønster er hot

Fiskebensmønster har gjort comeback som et av de hotteste gulvene. Stilen er for de som ønsker seg et mer særegent designuttrykk. Her får du en wow-effekt enten den legges i en moderne leilighet, eller i en eldre, ærverdig bolig.

Moderne fiskebensparkett kommer med klikksystem slik at du enkelt kan legge det selv, men vær klar over at det kreves høyere grad av nøyaktighet under legging av fiskeben enn ved ordinær parkett.

Sluttresultatet er likevel verdt det: Et spesielt vakkert gulv de færreste har maken til.

Les også: Laminat vs. parkett ? Dette er forskjellen

Byggmesterens fire gulvtips

Kjetil Henriksen, byggmester og forfatter av boka "Lønnsom oppussing" har fire tips til deg som skal velge gulv:

1. Tenk langsiktig

Gulvet du velger skal vare i mange år. Du kommer sannsynligvis til å male rommet mange ganger før gulvet skiftes. Legg derfor penger i kvalitet og et gulv du vil trives med over tid.

2. Tenk på bruken

Yttergangen blir utsatt for tøffere bruk, og gulvet ender ofte med riper og småskader. Her kan det være lurt å vurdere materialer som for eksempel laminat eller vinyl. Parkett og heltregulv er levende materialer som skaper atmosfære og som avgir naturlig varme. Det er gulv som føles myke å gå på, og er ideelle for soverom og stuer.

3. Tenk på romstørrelsen

Rommets form og størrelse er viktig å ta hensyn til ved valg av gulv. Et lite rom kan gjerne ha mørkt gulv med mønster, men har rommet mange hjørner/kroker vil et lysere gulv med bred plank gi en bedre visuell opplevelse.

4. Snakk med fagfolk

Når du skal kjøpe nytt gulv finnes det mange muligheter å velge mellom, og det kan være greit å låne med seg noen prøver hjem.

– Grunnen til at jeg liker XL-BYGG, er de dyktige fagfolkene som hjelper deg med å ta riktige valg, avslutter Henriksen.

Les også: 5 tips til deg som legger gulv for første gang

Kom og se vår gulvutstilling i butikk

Få hjelp av våre gulveksperter. Foto: XL-BYGG

Stort utvalg. Foto: XL-BYGG

Prøv gulvet. Foto: XL-BYGG

Stor utstilling av ulike gulv i en XL-BYGG butikk

Stort utvalg. Foto: XL-BYGG