XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

maling-fargermaling-farger

Maling

Her finner du inspirasjon til ulike farger og veiledning for malingen som passer ditt hus.

En hånd holder i en malerkost med beis, beiser endeved på terrassegulvEn hånd holder i en malerkost med beis, beiser endeved på terrassegulv

Skal du beise terrasse? Se enkel steg for steg-guide her

Har du planer om å beise terrassen så den er klar til sommersesongen? Gjør en grundig jobb med godt forarbeid, så ivaretar du uteplassen enda lenger.

Påføring av terrasseolje med rullePåføring av terrasseolje med rulle

Steg for Steg: Slik oljer du terrasse og platting

Ved å jevnlig vedlikeholde og olje terrassen din, slipper du å bruke ekstra tid og penger på å bytte terrassebord tidligere enn det som egentlig er nødvendig.

Mann maler huset utvendig med en malingsrulle fra JordanMann maler huset utvendig med en malingsrulle fra Jordan

Slik maler du huset utvendig: Se vår steg for steg-guide

Når du skal male huset utvendig, er det lurt å lytte til fagfolk. XL-BYGG har ekspertisen du trenger. I denne guiden får du gode råd om når du bør male, hvordan det er lurt å gå fram, og hva slags utstyr du trenger.

Mann maler taket hvitt med rull. Mann maler taket hvitt med rull.

Slik maler du taket

Et nymalt tak gir rommet et løft, og kamuflerer misfarging og gamle skjolder. Finn Grønland hos XL-BYGG Eidsvoll forklarer hvordan du får best mulig resultat.

Lys maling og beis på husvegg med hagemøbler foranLys maling og beis på husvegg med hagemøbler foran

Beis eller maling – hva er best?

Skal du male eller beise ute og lurer på hva du skal velge for å få resultatet du ønsker? Her får du vite det du trenger om oljebeis, dekkbeis og maling ute.

Stue i årets trendfarger, beige og brun.Stue i årets trendfarger, beige og brun.

Sesongens fargetrender

Slipp fargene inn i hjemmet ditt. Fine farger kan gjøre underverker for både stemning og humør. Her er sesongens fargetrender.

Mal fasaden miljøvennlig

Med Nordsjö One selvrensende maling kan du male huset miljøvennlig, ytterst til innerst.

Perform+ Easy2Clean. Matt veggmaling som er lett å vaske ren – perfekt for familielivet!

Er dere en barnefamilie eller har dere kanskje en glad men litt små-skitten hund der hjemme? Da kjenner dere sikkert igjen problemet med fettflekker i kjøkkenet, smuss og skitt i gangen - og et allment behov av å tørke over veggene etter lek og eventyr på barnerommet. Maler du veggene med Perform+ Easy2Clean blir jobben med å vaske alt rent igjen så mye enklere.

kvinne maler en vegg med malingsrulle kvinne maler en vegg med malingsrulle

Hvordan male innendørs

Det er mye å tenke på når det gjelder interiørmaling og malejobben i seg selv. Her får du tipsene du trenger for et godt resultat.

Jente markerer vinduskarm med maskeringsteip. Jordan maling på veggen.Jente markerer vinduskarm med maskeringsteip. Jordan maling på veggen.

Male inne: Dette utstyret trenger du

Skal du male vegg eller tak er det å ha riktig utstyr for hånden essensielt for et flott resultat. Her får du tipsene du trenger, fra malekost og malingsrulle til maskeringstape.

Husfasade malt med 4252 Kjønnrøk Dempet og 4477 Deco Blue.Husfasade malt med 4252 Kjønnrøk Dempet og 4477 Deco Blue.

Male huset? Nå vil vi bruke matt maling utendørs

En supermatt eller matt maling gir fargen på husfasaden et mer dempet og delikat uttrykk. Se hvilke farger som spås å bli mer populære i år, både innenfor beis og maling.

Lekkert soverom i varme rød- og gultoner på veggeneLekkert soverom i varme rød- og gultoner på veggene

11 tips til deg som vil male med farger

Slipp fargene inn i hjemmet ditt! Fine farger kan gjøre underverker for både stemning og humør. Her er 11 smarte tips for vakre og fargerike hjem.


Høstens trendfarger!

Høsten er tiden hvor vi legger uteprosjektene til side, flytter inn og fokuserer på å gjøre det koselig og skape en god atmosfære innendørs. De nye trendfargene fra Jotun og Nordsjö bærer preg av myke toner, jordfarger, varm rustikk, litt rødt og rosa, kombinert med det naturlige blå og grønne.

Fargeinspirasjon for innvendig maling

Skap helhet og velg stemning i hjemmet med riktige farger. Varme farger stimulerer sansene og gir energi, mens kjølige farger virker avslappende og beroligende. Lyse nyanser gir luftig atmosfære, mens mørkere farger gir rommet dybde og en mer intim stemning.

Maling

Det er som regel stor grad av egeninnsats i et malingsprosjekt hjemme, og investering i utstyr og kanskje til og med en maler til å gjøre jobben, er ofte mye større enn investeringen i selve malingskjøpet. Det kan derfor bli dyrt i lengden å spare penger på å ikke kjøpe den beste malingen.

Jordan malingsrulle som lakker gulv ved å lakke over gammel lakk.Jordan malingsrulle som lakker gulv ved å lakke over gammel lakk.

Dette må du vite om lakking av gulv

Lakkerte gulv er slitesterke og varer lenge. Uansett om du har parkett eller heltregulv, kan det trenge en oppfriskning i ny og ned.